TurkishEnglishPortugueseArabicChinese (Traditional)GermanRussianUkrainian

İstediğiniz Dilde Görüntüleyebilirsiniz
Mikro Keratin Kaynak Nedir?

Mikro Kaynak ( Keratin Kaynak )

 

Mikro Keratin Kaynak Saç Nedir?

Keratin insan bünyesinde de bulunan (tırnak, saç vb.) protein ve aminoasitten oluşan bir maddedir. Bu yüzden keratin saçla hem estetik hem de hijyenik açıdan mükemmel bir birleşme sağlar. Avrupa ve Amerika başta olmak üzere tüm dünyada en çok tercih edilen saç uzatma ve yoğunlaştırma teknolojisidir. Keratinin en önemli özelliği, sıcağa karşı dayanaklı olmasıdır. Kolaylıkla fön çekilebilir, erime ve yapışma yapmaz. Özel solüsyonu sayesinde saçları yıpratmadan kolayca ayrılır. 

 

Mikro Keratin Kaynak Saça Zarar Verir mi?

Keratin insan bünyesinde bulunan protein ve aminoasitten elde edildiği için saça zarar vermesi söz konusu değildir. Saça takılması ve sökülmesi salonumuzun deneyimli kuaförleri tarafından teknik araçlarla yapıldığı için oldukça hijyeniktir.

 

Mikro Keratinli Kaynak Dışardan Fark Edilir mi?

Eklenecek olan saçla saçınızın aynı olması, birleşme noktalarının çok ince olması saç uzadığında bile fark edilmesi mümkün değildir.

 

Silikonlu Kaynakla Arasındaki Fark Nedir?

Silikon bilindiği gibi bir yapı malzemesidir. İçeriğinde bulunan kimyasallar, elbette ki saça zarar verecektir. Özellikle silikonun saçtan sökülme aşamasında daha da ciddi riskler vardır; çünkü silikonun saçtan temizlenmesi için, yine tiner gibi kimyasal ürünler kullanılır. Bu işlem hem acı verir, hem de saçlarda yüzde 20-30 oranında kopmalar meydana gelir. Bazen de saçları kesmek gerekebilir. Silikon sıcaktan çabuk etkilenir. Saçlara fön çekme işlemini neredeyse imkansız hale getirir. Sıcak suyla duş alındığında hatta güneşlenirken bile eriyebileceğinden diğer saçlara yapışabilir. Kısacası silikon kaynak için üretilmiş bir madde değildir ve insan bünyesine uygulanması doğru değildir. Tamamen hijyenik bir ortamda makine yardımı ile en son teknoloji kullanılarak uygulanır. Isı verilen keratin maddesi, kişinin kendi saçıyla, ilave edilecek saçı birleştirir. Uygulanacak saçın yoğunluğu ve uzunluğuna göre 1 ila 4 saat arasında işlem sonuçlanır.


Mikro Keratinli Kaynak Saç Kaynağın Kullanım Süresi Ne Kadardır? Bu Süre Sonunda Nasıl Çıkarılır?

Kullanım süresi farklı markalar için 2-3 aydır. Eklenen saç çıkarılmak istendiğinde, özel çözücü solüsyon sayesinde keratin un gibi dağılarak ilave saçın düşmesini sağlar. Bu işlem saça kesinlikle zarar vermez.

 

Kendi Saçımıza Yaptırdığımız Boya, Röfle, Fön, Maşa Gibi İşlemleri, Kaynaktan Sonra da Yapabilir miyiz?

Kendi saçınıza yaptırdığınız her işlemi, keratinli kaynak uygulanmış saçınıza da yaptırabilirsiniz; çünkü eklenen saç kendi saçınızla bir bütün olur. Bu yüzden kuaförün yapmak istediği bütün işlemlere olanak sağlar.

 

Keratin Kaynak Saç Kullanımında Nelere Dikkat Etmeliyim?

Keratin kaynak saç yaptıracak kişinin saçı boyanması gerekiyor ise ilk önce boya işlemi yapılmalıdır. Uygulanacak saçta buna göre ayarlanmalıdır.

Uygulama yaptıracak kişinin saç dipleri herhangi bir nedenden dolayı tahriş olmuş ve/veya kaşıntı var ise ilk etapta deri tedavi edilmelidir.

Uygulama yapıldıktan sonra yine boya ve/veya şampuandan dolayı kaşıntı olmuşsa mutlaka deri antiseptiği ile tedavi edilmelidir.

Keratin kaynak uygulaması yapılacak saç temiz ve kuru olmalıdır.

Boncuk kaynak uygulamasında ise saç kesinlikle ıslak olmalıdır.

Boncuk kaynak kullanan kişi saçları ıslak ise, fön çekilmeden önce mutlaka saç diplerinin kurutulması gereklidir.

Kaynak kullanan kişinin mutlaka pH değeri düşük şampuan kullanması gereklidir. Böylece saçlarda kuruma olmaz.

Saçlar yıkanırken bol şampuan ve krem kullanılmalıdır. Krem hiç bir koşulda diplere uygulanmamalıdır. Saç her zaman aşağı akış yönlü, karıştırmadan yıkanmalıdır.

Kaynak uygulama yapıldıktan sonra dip kısımlarına bakım uygulamaları yapmak keratinin özelliğini kaybettireceği için dökülmeler, aşağı kaymalar ve düşmeler meydana gelebilir. Bu tarz işlemlere maruz kalmış kişilerin sorunlarından, uygulama yapan kişi sorumlu değildir.

Saçları kuruladıktan sonra taramak için yumuşatıcı veya mavi su gibi bakım ürünleri kullanmanız gereklidir. Bu ürünleri kullanırken diplere temas etmemesine özen gösterilmelidir.

Saçları kuruturken ya da fön çektirirken dip kısımlara uzun süre yüksek ısı tutulduğunda keratin tutucu özelliğini kaybedebilir. Bu tür işlem keratinin düşmesine sebep olmaktadır.

Kaynak uygulamalarının kesimleri ustura yada dikey olarak makas ile inceltilerek yapılır. Makas ile yatay şekilde kesilir ise saçlarda dolaşma meydana gelir. Uçları sürekli kilitlenme yapar. Kaynak saçın uçları asla küt olmamalıdır.


Ürün başarı ile favorilere eklendi

İletişime Geç